DRB po raz drugi uzyskało tytuł Przedsiębiorstwa Fair Play

25 listopada br. w warszawskiej hali EXPO XXI odbyła się gala finałowa programu Przedsiębiorstwo Fair Play 2016, gdzie po raz drugi tym zaszczytnym tytułem zostało nagrodzone Centrum Odszkodowań DRB. W imieniu zarządu firmy odznaczenie odebrała Marta Dec, specjalista do spraw public relations.

Program Przedsiębiorstwo Fair Play jest najstarszym, polskim programem certyfikacji jakości biznesu. Jego główną ideą jest zachęcenie firm do zachowań etycznych, stworzenia pozytywnych relacji ze środowiskiem lokalnym, jak również dbałości o środowisko naturalne.

Proces weryfikacji kandydatów trwa rok i podzielony jest na dwa etapy. Podczas pierwszego etapu zainteresowani certyfikatem muszą wypełnić ankietę, w której pojawiają się między innymi pytania dotyczące stosunków z pracownikami, klientami, konkurencyjnymi firmami oraz społecznością lokalną. Za każdą udzieloną odpowiedź firmie przyznawane są punkty. Przedsiębiorstwa, które uzyskają minimum punktowe wymagane przez organizatora przechodzą do kolejnego etapu.  W drugim etapie komisja powołana przez kapitułę konkursu przeprowadza audyt w centralach firm zainteresowanych otrzymaniem certyfikatu. Dwuetapowy proces weryfikacji zgłoszeń jest gwarancją, że nagrodzone zostaną tylko najlepsze przedsiębiorstwa, które respektując wartości etyczne na co dzień, doskonale radzą sobie na rynku odnosząc liczne sukcesy gospodarcze.

– Uzyskanie drugi raz z rzędu tytułu Przedsiębiorstwa Fair Play ukazuje, że w swojej codziennej pracy kierujemy się profesjonalizmem, a nasze usługi realizowane są na najwyższym poziomie. Etyczne, przejrzyste działania oraz indywidualne podejście do Klienta i jego problemu stanowią trzon naszej działalności, dlatego jesteśmy dumni z faktu, że podejmowane przez nas działania doceniane są przez niezależnych ekspertów. Dziękujemy za przyznane wyróżnienie i już dziś mogę zapewnić, że na tym nie poprzestaniemy – komentuje Arkadiusz Bochnak, Prezes Zarządu Centrum Odszkodowań DRB.

Przedsiębiorstwo Fair Play to inicjatywa, która niesie za sobą wiele korzyści. Dzięki niej firmy mogą sprawdzić, z kim warto podjąć współpracę biznesową, a konsumenci – komu warto zaufać.

DRB po raz drugi uzyskało tytul Przedsiebiorstwa Fair Play.doc

DRB po raz drugi uzyskało tytul Przedsiebiorstwa Fair Play.pdf

Poślizgnięcia, zranienia soplem, zalanie mieszkania.

Jak ubiegać się o wypłatę odszkodowania za zimowy wypadek?
. Każdego roku, wraz z pierwszymi opadami śniegu, zauważyć można wzrost liczby wypadków spowodowanych zimowymi warunkami. Do takich wypadków zaliczyć możemy: upadek na nieodśnieżonym, śliskim chodniku, zranie