Społeczna odpowiedzialność biznesu - akcja #DRBpomaga

Kontynuując swoje działania z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu, Centrum Odszkodowań DRB podjęło kolejne przedsięwzięcia, które tym razem miały na celu przybliżenie najmłodszym magii świąt Bożego Narodzenia. #DRBpomaga, pod tym hasztagiem kryje się mnóstwo emocji, wzruszające historie i wiele zdjęć, z podjętych przez firmę inicjatyw.

W ramach swoich działaniach CSR-owych, firma aktywnie wspiera i organizuje różnorodne inicjatywy pod hasłem #DRBpomaga adresowane głównie do dzieci i młodzieży. Tak było również w ramach grudniowych działań. Zarząd i pracownicy firmy postanowili wspomóc najmłodszych, aby mimo swojej choroby lub trudnej sytuacji materialnej rodziny, mogli poczuć magię świąt Bożego Narodzenia. Do akcji włączyli się nie tylko przedstawiciele przedsiębiorstwa, ale również aktorzy z krakowskiego teatru. Poniżej przedstawiamy inicjatywy, które w ostatnim czasie zostały zrealizowane z myślą o dzieciach i młodzieży.

Teatralne Mikołajki

Dzięki pracownikom Centrum Odszkodowań DRB i aktorom z krakowskiego teatru „Za Jeden Uśmiech”, dzieci z Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Legnicy mogły choć na chwilę zapomnieć o swojej chorobie i przenieść się w magiczny świat bohaterów przedstawiania „Przypadki niesfornej Agatki, czyli spotkanie ze Świętym Mikołajem”. Na podopiecznych czekała jeszcze jedna niespodzianka. Po zakończeniu przedstawienia odwiedził ich gość specjalny – Święty Mikołaj, który wręczył prezenty sfinansowane i przygotowane przez Centrum Odszkodowań DRB. Po spotkaniu z gościem nadszedł czas na radosne zabawy.

Uśmiech pod choinkę

Towarzystwo Przyjaciół Dzieci w Legnicy po raz dwudziesty czwarty zorganizowało akcję charytatywną „Uśmiech pod choinkę”. Pomysłodawcy akcji przygotowali upominki dla najmłodszych, wśród których znalazły się między innymi zabawki i przybory szkolne. Fundusze przekazane przez Centrum Odszkodowań DRB przeznaczone zostały na przygotowanie prezentów oraz spotkanie opłatkowe dla dzieci niepełnosprawnych oraz wychowujących się w niezamożnych rodzinach.

Warsztaty arteterapii

Arteterapia to wykorzystanie twórczości w celach leczniczych. Dzięki takiej kuracji chorzy mogą uwolnić i odreagować nagromadzone emocje, co skutkuje zmniejszeniem poziomu napięcia i przekłada się na efektywność leczenia. Centrum Odszkodowań DRB przekazało fundusze Centrum Opiekuńczo-Wychowawczemu Powiatu Legnickiego w Golance Dolnej na organizację warsztatów z arteterapii w sześciu blokach tematycznych dla podopiecznych tej placówki. W ramach podziękowania podczas zajęć powstała niezwykła praca plastyczna z hasztagiem przewodnim całej akcji.

- Jako firma odpowiedzialna społecznie rozumiemy, jak ważne jest wspieranie dzieci, zwłaszcza tych chorych czy wychowujących się w niezamożnych rodzinach. Stąd właśnie zrodził się pomysł akcji, podczas której wspomagaliśmy najmłodszych. Mamy nadzieję, że dzięki naszym działaniom dzieci mogły choć na chwilę zapomnieć o swoich troskach i przeżyć z uśmiechem magiczny świąteczny okres – podsumowuje Arkadiusz Bochnak, Prezes Zarządu Centrum Odszkodowań DRB.

Na tym firma nie poprzestaje, ponieważ społeczna odpowiedzialność biznesu na stałe wpisana jest w działalność przedsiębiorstwa. Pod hasztagiem #DRBpomaga kryją się nie tylko relacje z podejmowanych przez firmę inicjatyw, ale również podziękowania Klientów, którzy są zadowoleni z działań DRB.

Zobacz więcej na naszej stronie >>

Społeczna odpowiedzialość biznesu - akcja DRBpomaga.doc

Społeczna odpowiedzialność biznesu - akcja DRBpomaga.pdf

Wypadek w szkole? Jak uzyskać odszkodowanie

Raport Ministerstwa Edukacji Narodowej wskazuje, że w roku szkolnym 2015/2016 tylko w szkołach podstawowych na terenie kraju doszło do ponad 30 000 wypadków. Rodzice nie zawsze zdają sobie sprawę z praw i odszkodowań, które im przysługują po wypadku dziecka, czy to na te

Dla kogo renta alimentacyjna?

Śmierć bliskiej osoby to trudne i przykre doświadczenie. W takich chwilach do traumy psychicznej często dochodzą również obawy o przyszłość związane z pogorszeniem się sytuacji finansowej. Jak wynika z raportu Polskiej Izby Ubezpieczeń, w ubiegłym roku, łączna wartość wy

DRB Firmą Roku 2016

W dzisiejszych czasach ważne jest, aby przedsiębiorstwo wyróżniało się nie tylko bogatą ofertą, ale przede wszystkim zrozumieniem potrzeb klientów. Takie właśnie organizacje nagradzane są w ogólnopolskim programie Firma Roku. Centrum Odszkodowań DRB po raz kolejny dołącz