Centrum Odszkodowań DRB wsparło XIII Legnicką Paraolimpiadę TPD 2015

Firma Centrum Odszkodowań DRB została sponsorem XIII edycji Legnickiej Paraolimpiady TPD 2015.

Paraolimpiada to wielkie sportowe przedsięwzięcie, które na stałe wpisało się już w kalendarz Legnicy. W dniach 21-22 września w wydarzeniu wzięło udział ok. 500 niepełnosprawnych sportowców z Legnicy i sześciu okolicznych powiatów (legnickiego, lubińskiego, jaworskiego, polkowickiego, głogowskiego, złotoryjskiego). Organizatorem przedsięwzięcia było Towarzystwo Przyjaciół Dzieci w Legnicy, a honorowy patronat nad wydarzeniem objął Prezydent Miasta Legnicy.

DRB wsparło szczytną inicjatywę przekazując dla uczestników Paraolimpiady, zarówno nagrody w formie rzeczowej, jak i środki finansowe. Ponadto podczas Paraolimpiady można było skorzystać z specjalistycznych porad ekspertów DRB - na stanowisku firmowym.

- Jest nam niezmiernie miło wspierać tak szlachetną inicjatywę – komentuje Arkadiusz Bochnak, Prezes Zarządu Centrum Odszkodowań DRB. - Legnicka Paraolimpiada jest wydarzeniem bez precedensu w naszym regionie. Pozwala aktywizować sportowo osoby z niepełnosprawnościami, dostarczając im tym samym wiele radości i satysfakcji. Podczas tej imprezy każdy ma okazję na sportowe sprawdzenie swoich sił w miarę swoich własnych możliwości. Jesteśmy dumni mogąc wspomóc trzynastą Paraolimpiadę. Dzięki temu wszyscy możemy wspólnie pokazać, że życie po wypadku lub z niepełnosprawnością wcale nie musi kojarzyć się wyłącznie negatywnie. Pokazujemy, jak wiele osób mimo pewnych przeciwności losu nie poddaje się i na co dzień realizuje swoje pasje oraz wciąż żyje aktywnie – dodaje Arkadiusz Bochnak, Prezes Zarządu Centrum Odszkodowań DRB.

To już kolejna inicjatywa społeczna DRB w ostatnim czasie. Po ufundowaniu profesjonalnych hełmów ochronnych dla pracowników Komendy Głównej Państwowej Straży Pożarnej w Legnicy oraz wsparciu konkursu Miss Polski na Wózku 2015 przyszedł czas na nową lokalną, społecznie ważną inicjatywę, jaką jest niewątpliwie Paraolimpiada TDP 2015, która dla lokalnej młodzieży, dzieci i ich rodzin stanowi istotny punkt w kalendarzu legnickich imprez.

W ramach wydarzenia do Legnicy przyjechało blisko 20 reprezentacji z placówek oświatowych, szkół integracyjnych, specjalnych ośrodków szkolno-wychowawczych, domów pomocy społecznej, warsztatów terapii zajęciowych. Paraolimpiadzie towarzyszył Integracyjny Festyn ,,Pożegnanie Lata 2015” z wieloma atrakcjami. Główna część Paraolimpiady odbyła się 22 września (wtorek) w godzinach od 11:00 do 15:00 na stadionie bocznym w legnickim Parku Miejskim.

Paraolimpiada_i-DRB_INFORMACJA_PRASOWA.txt

txt | 2,75 KB

Paraolimpiada_i__DRB_INFORMACJA_PRASOWA.doc

Paraolimpiada_i__DRB_INFORMACJA_PRASOWA.pdf

Podróż autokarem a potencjalne odszkodowanie

Polacy coraz chętniej wybierają europejskie miasta na cel swoich podróży. Popyt na zagraniczne wycieczki nie maleje nawet po zakończeniu sezonu. Nieliczni jednak wiedzą o tym, że w przypadku wypadku komunikacyjnego mają prawo ubiegać się o odszkodowanie.