Prezes DRB uhonorowany medalem Krajowej Izby Gospodarczej

Krajowa Izba Gospodarcza, z okazji obchodów jubileuszu 25-lecia istnienia, postanowiła uhonorować medalem zasłużonych przedsiębiorców. Do grona laureatów tego prestiżowego odznaczenia dołączył Pan Arkadiusz Bochnak – Prezes Zarządu Centrum Odszkodowań DRB.

Takie wyróżnienie przyznawane jest za zasługi poniesione na rzecz rozwoju samorządu gospodarczego, gospodarki Polski – zarówno w wymiarze krajowym jak i lokalnym, a także za propagowanie idei przedsiębiorczości i pozytywnego obrazu polskich firm w społeczeństwie. Zarówno działania Pana Prezesa, jak również misja firmy DRB idealnie odzwierciedlają założenia, którymi kierowała się kapituła podczas rozpatrywania nadesłanych zgłoszeń.

– Jest to dla mnie niezwykle ważne i prestiżowe wyróżnienie, za które serdecznie dziękuję. Jest ono potwierdzeniem faktu, że założenie firmy DRB ponad 10 lat temu było moją najlepszą decyzją jaką mogłem wówczas podjąć – przyznaje Pan Arkadiusz Bochnak, Prezes Zarządu Centrum Odszkodowań DRB.
– Od początku działalności DRB, kierowałem i kieruję się dobrem klienta w myśl naszych wartości: dbałość, rzetelność, bezpieczeństwo (DRB). To dla mnie i dla całego Zespołu pracowników firmy DRB najważniejsze kwestie. To właśnie one wpływają na nasz wspólny sukces i sukces naszych klientów, a moje odznaczenie jest tego bardzo miłym potwierdzeniem. Przyznany mi medal z okazji 25-lecia Krajowej Izby Gospodarczej jest sukcesem całego Zespołu, który codziennie pracuje na rzecz osób poszkodowanych, z czego jestem bardzo dumny. Wiem i jestem głęboko przekonany, że niniejsze wyróżnienie w momencie jubileuszowego roku DRB (10-lecie firmy), to najlepszy sygnał na naszą kolejną efektywną dekadę działalności
– podsumowuje Prezes DRB.

Pan Arkadiusz Bochnak w 2005 roku założył lokalną firmę DRB Centrum Odszkodowań, która z biegiem lat pod jego ręką ewaluowała, rozrastała się, a także rozszerzała swoją działalność na teren całej Polski. I tak też w bardzo krótkim czasie, lokalna firma przekształciła się w dużą ogólnopolską Spółkę z silną pozycją na rynku, która pomogła już kilkudziesięciu tysiącom osobom poszkodowanym w wypadkach. Od października ubiegłego roku, Centrum Odszkodowań DRB przekształciło się w Grupę DRB, w skład której wchodzą: Centrum Odszkodowań DRB, Premium DRB, Kancelaria Radców Prawnych DRB, Sprzedaż i Marketing DRB oraz Finanse DRB.

Od początku istnienia, Założyciel Centrum Odszkodowań DRB skrupulatnie realizuje wyznaczone cele, wartości i priorytety, co poskutkowało tym, że obecnie DRB stało się jednym z liderów na polskim rynku odszkodowań.

Misją firmy jest zwiększenie świadomości ubezpieczeniowej społeczeństwa i pełnienie profesjonalnego rzecznika poszkodowanych przed zakładem ubezpieczeń. Przyjęcie takiej strategii pozwala na rozwiązanie społecznego problemu jakim jest niska świadomość społeczeństwa w temacie przysługujących im praw oraz trudności w ich dochodzeniu w kontakcie z ubezpieczycielami. Podstawą zasadą, którą kierują się pracownicy DRB jest to, że klient jest ich Partnerem, a oni są dla klientów profesjonalnym wsparciem. Liczne certyfikaty takie jak: „Medal Polskiej Przedsiębiorczości - Firma Roku 2015”, „Wiarygodna Firma”, „Lider Rynku 2015 - Najlepsza w Polsce Firma w zakresie dochodzenia roszczeń z tytułu odszkodowania”, czy trzykrotny z rzędu tytuł „Solidna Firma” pokazują, że bezpieczeństwo i wysoka jakość świadczonych usług to priorytet. Nie można zapomnieć również, że Centrum Odszkodowań DRB działa w sferze pozabiznesowej wspierając działalność społeczną poprzez finansowanie szczytnych celów, takich jak na przykład XIII Legnicka Paraolimpiada 2015, czy ogólnopolski konkurs Miss Polski na Wózku 2015.

W chwili obecnej firma DRB znajduje się w fazie dynamicznego rozwoju. Jej Prezes z myślą o osobach poszkodowanych wyznacza nowie kierunki działania, aby pomóc jeszcze szerszej grupie osób.

Prezes_DRB_uhonorowany_medalem_KIG.doc

Prezes_DRB_uhonorowany_medalem_KIG.pdf

Wzrastają kwoty wypłacanych odszkodowań

Według danych pochodzących z Polskiej Izby Ubezpieczeń, kwoty odszkodowań wypłaconych z ubezpieczenia OC posiadaczy pojazdów mechanicznych w 2014 roku wzrosły o ponad 374 mln złotych.